paviljoenamigo

Waarom elke ZZP’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig heeft

Als frisse ondernemer dacht ik altijd: “Een rechtsgeschil? Dat overkomt mij toch niet.” Jongens, hoe verkeerd zat ik! Ik wil mijn avontuur en het lichtpuntje dat ik vond met jullie delen. Want echt, als ZZP’er kun je maar beter voorbereid zijn.

Het belang van juridische bescherming

Eén van de eerste klappen die je als eigen baas kunt krijgen, is een juridisch geschil. Een opdrachtgever betaalt niet of er ontstaan meningsverschillen over contractvoorwaarden. Plots besefte ik hoe kwetsbaar mijn positie eigenlijk was zonder stevige rugdekking. Dit soort kwesties kunnen je niet alleen nachten slaap kosten maar ook een smak geld.

De keuze voor Rechtsbijstandverzekering zzp

Toen raakte ik aan de babbel met een mede-ZZP’er die al eens door zo’n woelig water was gegaan. Zijn reddingsboei? Een zakelijke rechtsbijstandverzekering speciaal ontworpen voor zelfstandigen zoals wij. Na onze chat ging ik op onderzoek uit en stuitte op ARAG – specialist in dit vakgebied.

Mijn ervaring met ARAG

Nadat het noodlot toesloeg en een grote klant weigerde te betalen, was het tijd om mijn polis te testen. Met knikkende knieën belde ik naar ARAG, waar ze me direct serieus namen en aan bod kwamen met concrete acties om mijn situatie te beoordelen en bij te staan in het geschil. Wat me vooral bijbleef, was hoe menselijk doch professioneel zij waren gedurende heel het proces.

Zelf ervaren wat rust is

Dankzij deze dekking heb ik uiteindelijk gekregen waarop ik recht had: betaling én eerherstel. Maar veel belangrijker nog: peace of mind. Het wetende dat er professionals klaarstaan om jouw zakelijke conflicten aan te pakken geeft zoveel rust dat je weer focus hebt om volop te ondernemen.

Als afsluiter wilde ik dit met jullie delen omdat niemand zou moeten wachten tot hij in nood verkeert alvorens actie te ondernemen. Investeer in wat geruststellend achtergrondgeluid genoemd kan worden in deze luide wereld van business doen; haal die zakelijke rechtsbijstandsverzekering binnen! Je weet nooit welke riffels zich bevinden onder de schijnbaar kalme oppervlakte van jouw bedrijfsvoering.